Szórt purhab szigetelés 10 felhasználási területe

Aljzatbeton hő és vízszigetelés

A padlószigetelés elsősorban újonnan épülő ingatlanoknál vagy felújításnál használatos. Eddig a padló hőszigetelését minden esetben lépésálló polisztirol lappal (hungarocellel), valamint a vízszigetelését tekercses bitumenes lemezzel lehetett elvégezni. Ezeknél a szigetelési formáknál kínál a zárt cellás szórt purhab egy jobb és tökéletesebb megoldást.

A helyszíni kivitelezés által kialakított anyag tökéletesen lefedi a területet, ennek köszönhetően egybefüggő, illesztés és toldásmentes felületet alkot, ezáltal egy olyan hőhídmentes felületet kapunk, amely páratlan hőszigetelési képességekkel bír. Ezért fele vastagság is elég más táblás hőszigetelő anyagokéhoz képest. Emellett anyagában vízzáró réteget alkot, így feleslegessé válik a külön vízzárás. Nagy sűrűségének köszönhetően a purhab szigetelésre minden más alkalmazás nélkül helyezhető el a szerelőbeton.

Ebben az esetben a legalkalmasabb megoldás a zárt cellás poliuretán hab.

 • Sűrűség 35 kg/m3
 • Nyomószilárdság 150 K.Pa
 • Hővezetési együttható 0,023 W/mK
 • Tűzvédelmi besorolás B2-es ÖNKIOLTÓ
 • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év
 • Aljzatbeton hő és vízszigetelés

Csarnokok szigetelése

A szórt poliuretán hab gyakorlatilag e téren a legkeresettebb szigetelőanyag, mivel a felület nagyságából adódóan más szigetelési forma rendkívül nehezen alkalmazható és költséges lenne. Lehet szó új épületről vagy régiről, a purhab szigetelés tökéletes megoldás, bármelyikről is legyen szó.

E szigetelési technológiával egyszerre megoldható az épület hő- és vízszigetelése is. Megszűnik a páralecsapódás, valamint megszűnnek a tetőszerkezet illesztési pontjainál és a rögzítő csavaroknál történő beázások. A létrehozott szigetelés egy olyan teljesen egybefüggő felületet alkot, amely minden csavarozást, rögzítő pontot, valamint a tető kisebb hibáit is kiküszöböli, illetve meg is szünteti azokat.

A szigetelés eredményeként optimalizálódik a hőmérséklet, megszűnnek a beázások valamint a szerkezet stabilitása is komoly mértékben megnő. A purhab csekély súlyának köszönhetően minimálisan terheli a tetőszerkezetet.

Ugyanakkor a hőszigetelő képessége is a duplája ugyanabban a vastagságban mint más táblás anyagoké. Ha a kivitelezés megengedi akkor előtét falra vagy állmennyezetre sincs szükség mivel a Poliuretán lépésálló és még akár magasnyomással is tisztítható.

Erre a célra a legalkalmasabb anyag a zárt cellás poliuretán hab.

 • Sűrűség 35 kg/m3
 • Nyomószilárdság 150 KPa
 • Hővezetési együttható 0,023 W/mK
 • Tűzvédelmi besorolás B2-es ÖNKIOLTÓ
 • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év
Terménytároló csarnok szigetelés

Fafödémek és monolit födémek hő- és vízszigetelése

Bizonyítottan a hőveszteség 70%-a a födémen vagy a mennyezeten távozik, 30% az oldalfalakon vagy a homlokzaton keresztül. Ezért célszerű a födémet ellátni egy erősebb, jobb minőségű szigeteléssel, így rengeteg energiát takaríthatunk meg.

A padlástérben vagy a födémen a szórt poliuretán habbal egy olyan lépésálló felületet hozhatunk létre, mely kiváló hőszigetelése mellett tökéletes vízzáró réteggel is rendelkezik. Ez akkor válik fontossá, ha nem egy új építésű ingatlanról van szó, hanem egy régi épületről, melynek a födémszigetelését az akkori régi megoldással szigetelték, pl.: salak vagy sarazott (sár tapasztott) födém.

Ezeknél rendszerint problémákat okozhat a véletlenszerű beázások illetve a porhó, mely a gyenge szigetelésnek köszönhetően gyors elolvadás után komoly kellemetlenséget eredményez. A purhab szigetelés használatával ezek a problémák teljesen kiküszöbölhetők, mivel egy olyan egybefüggő homogén felületet kapunk, amely mind hő, mind vízszigetelési hiányosságtól mentes , kizárja a hőhidak kialakulását.

Nagy előnye más szigetelő anyagokhoz képest, hogy semmilyen rágcsáló nem bántja a szórt poliuretán habot, nem rágja össze, nem készít benne járatokat, mint pl. a hungarocell szigetelésben. A technológia alkalmazásával rendkívül egyszerűen és gyorsan szigetelhet, a purhab a kifújást követően 6-7 másodperc alatt járható felületté szilárdul. A kemény purhabnak köszönhetően bármit elhelyezhetünk rajta nem kell járható felületet kialakítani (akár kiegyenlítő beton vagy valamilyen deszkázat) mint a szálas (kőzetgyapot)szigetelő anyagoknál..

Erre a célra a legmegfelelőbb anyag a zárt cellás poliuretán hab.

 • Sűrűség 35 kg/m3
 • Nyomószilárdság 150 KPa
 • Hővezetési együttható 0,023 W/mK
 • Tűzvédelmi besorolás B2-es ÖNKIOLTÓ
 • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év

Homlokzat hő-és vízszigetelése

A homlokzat szigetelésnél mindenkinek a hagyományos táblás anyagokkal való szigetelési mód jut eszébe. Melyet dűbelezni kell és mivel táblás anyagról beszélünk az illesztési pontoknál és mind a dübelezési pontoknál is kialakulhatnak hőhidak.

A poliuretán a legmegbízhatóbb szigetelés a homlokzatok esetében is mivel minden felületre tökéletesen tapad, szórt poliuretán egyetlen nagy egybefüggő réteget alkot, amely hőszigetelő, vízzáró és a páradifuzziót átengedő szigetelés, illesztési és toldási pontoktól mentes, így az épület dilatációs mozgásából adódó problémák is kiküszöbölhetők mivel a rugalmassága miatt a fallal is együtt mozog.

Íves homlokzati felületeknél más technológiával nem helyettesíthető tökéletes szigetelési forma. A poliuretán szigetelés felülete ugyanúgy glettelhető és festhető mint a hagyományos táblásnál.

Erre a célra a legmegfelelőbb anyag a zárt cellás poliuretán hab.

 • Sűrűség 55 kg/m3
 • Nyomószilárdság 200 KPa
 • Hővezetési együttható 0,024 W/mK
 • Tűzvédelmi besorolás B2-es ÖNKIOLTÓ
 • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év
 • Garancia speciális UV-védelem: 5 év
 • Homlokzat hő-és vízszigetelése
 • Homlokzati szigetelés szórt purhabbal íves felületre

Íves felületek szigetelése akár alpintechnikával

Az íves felületeket úgy, hogy tökéletesen egybefüggő hő- és vízszigetelő réteget kapjanak, nem oldható meg csak a járható hő és vízszigetelő poliuretánnal. Ezeken a nem sík felületeken a tökéletes hőszigetelő rendszer kialakítása más technológiával szinte kivitelezhetetlen lenne, mind tartósságilag, mind minőségileg. Mivel egy olyan tökéletes szigetelésről van szó, amely alkalmazásánál minden ponton tapad a szigetelendő felülethez, így egy komoly korrózióvédelmet is biztosít a felület számára. Emellett egyszerűen, gyorsan és olcsón kivitelezhető.

A kivitelezést Debrecenbe a Botanikus Kertben a Tudományok Házánál hajtottuk végre. A kész poliuretán szigetelés 12cm és 18cm  közötti vastagban lett felhordva a felületre amely 22cm – 30cm táblás hőtechnikai szigetelésnek felel meg. Az szigetelt felületre  0,5m és 4m közötti földréteg került. Plusz  a kivitelezést alpinista munkafolyamattal oldottuk meg.

Erre a célra a legmegfelelőbb anyag a zárt cellás poliuretán hab.

 • Sűrűség 35 kg/m3
 • Nyomószilárdság 150 K.Pa
 • Hővezetési együttható 0,023 W/mK
 • Tűzvédelmi besorolása: B2-es ÖNKIOLTÓ
 • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év

Könnyűszerkezetes házak hő és hangszigetelése

A poliuretán nyitott cellás szigetelőhab a hagyományos táblás, kiteríthető vagy ömleszthető szigetelő anyagokkal szemben minden teret kitölt. A térfogatának akár 100-szorosára is táguló nyitott cellás szórt szigetelőhab kiszórása folyékony állapotban történik. Felhordását követően a termék másodperceken belül kikeményedik, kitöltve minden repedést és hézagot. A kicsiny cellák olyan gyors ütemben tágulnak, hogy leszakadnak és kitöltődnek levegővel, egy puha, csaknem szivacsszerű végterméket létrehozva. A nyitott cellás hab gyors kitágulása tökéletesen légzáró tömítést alakít ki. A poliuretán hab a teljes élettartalma alatt megőrzi merevségét és nem esik össze mint más szigetelő anyagok.

Mivel a pur hab minden teret kitölt így a könnyűszerkezetű házak merevsége is megnő 15-20%-al. Mely abszolút nem elhanyagolható. Az eredmény: kiváló minőségű konstrukció, jobb komfortérzet és alacsonyabb fűtési illetve hűtési költségek.

Erre a célra a legmegfelelőbb anyag a nyitott cellás poliuretán hab.

 • Sűrűség 8-10 kg/m3
 • Nyomószilárdság 50 KPa
 • Hővezetési együttható 0,026 W/mK
 • Tűzvédelmi besorolás B2-es ÖNKIOLTÓ
 • Garancia nyitott cellás szórt poliuretán hab: 10 év

Lapostetők és panelházak szigetelése

A hagyományos ráolvasztásos bitumenes lemez szigetelésnél egy 100m2 felületen 120 és 180 fm bitumenes hegesztés található. Függ az attika falra való felállás nagyságától a szellőzők és a pozitív / negatív sarkok számától. Az előbbi három munkafolyamatot (attika fal, szellőzők és a sarkok) nem lehet tökéletes biztonsággal bitumenesen lehegeszteni. Aki ezzel a tevékenységgel foglalkozik az tudja.

A legmegbízhatóbb szigetelési forma lapostetők esetében is a szórt poliuretán hő- és vízszigetelő, járható hab mivel egyetlen nagy egybefüggő réteget alkot, amely 100%-an vízzáró, illesztési és toldási pontoktól mentes, így az épület dilatációs mozgásából adódó problémák is kiküszöbölhetők. Ezért aztán a beázás veszély és a hőhidak kialakulása egyenlő a nullával. Technológia egyaránt alkalmazható új és régi lapostetők szigetelésére is. A technológia alkalmazásával nincs szükség a régi, rossz szigetelés eltávolítására, ami jelentős anyagi megtakarítást eredményez. Külső hő- és vízszigetelésnél gondoskodni kell a káros UV-sugárzás elleni védelemről, amit cégünk egy speciális UV elleni festékkel old meg, de természetesen mással is helyettesíthető.

Ebben az esetben az ideális megoldás a zárt cellás poliuretán hab.

 • Sűrűség 55 kg/m3
 • Nyomószilárdság 200 KPa
 • Hővezetési együttható 0,024 W/mK
 • Tűzvédelmi besorolás B2-es ÖNKIOLTÓ
 • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év
 • Garancia speciális UV-védelem: 5 év

Terménytárolók, állattartó épületek szigetelése

A mezőgazdasági és állattartó telepeken található épületeknél, hodályoknál, csarnokoknál, magtáraknál a leggyakoribb problémát a nedvesség és a hőszigetelés hiánya jelenti. A poliuretán szigetelés áthidalja és javítja a hullámpala vagy trapézlemez hibáit. Alkalmazásával megszűnik a tetőszerkezet és borítás résein, rögzítési pontjain és különböző sérült elemein bejutó esővíz vagy porhó okozta probléma. A helyszínen történő közvetlenül a felületre felvitt anyag a jó tapadásnak és réskitöltésnek köszönhetően a tetőszerkezetet és héjazatát egy homogén, egybefüggő, varrat és toldásmentes egységgé alakítja, aminek ez által szilárdsága és merevsége nagyság rendekkel megnövekszik. Megszűnik a beázás, a nagy szelek által okozott szélkár és a jégeső miatt se fáj többé a fejünk.

A legfontosabb viszont, hogy a felkerült hőszigetelés miatt a fűtési hűtési költségek csökkenek. Állattartásban magasabb hús és tejhozamot lehet elérni rövidebb idő alatt hiszen az állatok nem a saját testhő szabályozásra fordítják energiájukat. A mezőgazdaságban pedig egyenletesebb hőmérséklet, esetleg fagyásra érzékenyebb termények tárolása érdekében karcsúsíthatunk energia számláinkon ezzel a megoldással. Ugyanakkor megszűnik a beázásból adódó gabona dohosodás és penészesedés.

Nem jár bontással. Káros anyagok okozta szállítási és hulladékfeldolgozási kellemetlenségekkel. Gyors kivitelezés. A beltérben történő kivitelezésnél nem kell plusz szerkezetet építeni, hogy megvédjük a szigetelés a végeredmény magasnyomású tisztítóval mosható.

Végeredmény egy tartósabb erősebb szerkezet, ami minden szempontból időt és pénzt takarít meg a tulajdonosnak.

Erre a legmegfelelőbb anyag a zárt cellás poliuretán hab.

 • Sűrűsége 35 kg/m3
 • Nyomószilárdság 150 KPa
 • Hővezetési együttható 0,023 W/mK
 • Tűzvédelmi besorolás B2-es ÖNKIOLTÓ
 • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év

Tetőtér szigetelés

A tetőterek tökéletes szigetelésére a purhab a legmegfelelőbb szigetelőanyag. A hőszigetelés miatt megszűnnek hőmérsékletváltozások okozta dilatációs mozgások és repedések.

Bizonyított tény, hogy a purhabbal szigetelt házaknál az alsó és felső szintek között maximum 2 fok eltérés tapasztalható. Sajnos a legtöbb ingatlan szigetelése a régi, szálas szigetelőanyaggal van megoldva, ami rengeteg problémához vezethet. Csak egy pár dolgot említsünk a sokból: az idő múlásával saját súlyától szépen lassan összeesik, nem is beszélve arról, ha páralecsapódás keletkezik, akkor ez a folyamat felgyorsul és attól kezdve minimális hőszigetelési funkciót tölt be. Emellett muszáj megemlíteni a penészesedést és gombásodást.

Csak a purhabszigetelés biztosít olyan megoldást, amely kiiktatja a szerkezetben lévő hőhidakat, illetve olyan helyekre is bejut az anyag, ami más szigeteléssel megoldhatatlan lenne. A zártcellás szórt poliuretán hab tökéletes tapadása révén lehetővé teszi a közvetlen a cserépre, illetve a párazáró fóliára történő fújás.A kemény lépésálló, hő és vízszigetelő poliuretán szigetelő hab kifújása után megnő a tetőszerkezet szilárdsága is legalább 30%-al. Mivel a lépésálló kemény hab kitölti a szarufa közöket és minden kis rést és repedést.

A jégeső és a szélvihar sem tud többé kárt okozni a tetőhéjazatban. Mivel a poliuretán szigetelő hab vízálló és egy nagy egybefüggő de több rétegből álló védelmet képez (minta kocsiknál a ragasztott szélvédő) amely teljes mértékben hozzátapad a tetőhéjazathoz és eloszlatja, elnyeli az ütközés energiáját.

Erre a célra a legjobb megoldás a zárt cellás poliuretán hab.

 • Sűrűség 35 kg/m3
 • Nyomószilárdság 150 K.Pa
 • Hővezetési együttható 0,023 W/mK
 • Tűzvédelmi besorolás B2-es ÖNKIOLTÓ
 • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év

Vápák szigetelése

A vápáknál található különböző sík vagy amorf (íves, sokszögű) felületeket és azok találkozásait úgy, hogy tökéletesen egybefüggő, víz és hőszigetelő réteget kapjunk, nem oldható meg csak a járható víz és hőszigetelő poliuretánnal.

Tetősíkok negatív találkozásánál nagyon sok esetben a legnagyobb probléma, hogy idővel vagy a rossz kivitelezés, vagy az épület kisebb nagyobb mozgása miatt beázik a tető.  Ezeken a nem sík felületeken, a tökéletes hőszigetelő rendszer kialakítása más technológiával szinte kivitelezhetetlen lenne, mind tartósságilag, mind minőségileg. Mivel egy olyan tökéletes szigetelésről van szó, amely alkalmazásánál minden ponton tapad a szigetelendő felülethez, így egy komoly korrózióvédelmet is biztosít a felület számára. Emellett egyszerűen, gyorsan és olcsón kivitelezhető.

A poliuretán anyag tulajdonságából adódóan követi a dilatációs mozgást. Ezáltal megszűnnek a repedések és az ebből adódó beázások. Mivel a poliuretán hab hőszigetelés is egyben így a vápa belső oldalán megjelenő páralecsapódások is megszűnnek.

Ebben az esetben a legmegfelelőbb megoldás a zárt cellás poliuretán hab.

 • Sűrűség 55 kg/m3
 • Nyomószilárdság 200 KPa
 • Hővezetési együttható 0,024 W/mK
 • Tűzvédelmi besorolás B2-es ÖNKIOLTÓ
 • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év
 • Garancia speciális UV-védelem: 5 év

Tartályok, csövek hő és vízszigetelése

Számos olyan ipari esetleg lakossági felhasználásra gyártott tartályt, csövet vagy íves fém tárolót szükséges megvédeni a külső mechanikai sérüléstől, korróziótól, rozsdásodástól és időjárás (eső, hó, nagyfény, UV sugárzás) okozta problémáktól. Eddig a hagyományos szigeteléseket alkalmazták. Ilyenkor a szigetelő anyagot miután valahogy rögzítették a felülethez esetleg váz szerkezetet építettek neki, még meg is kellett védeni az esőtől, hótól, fagytól, UV sugárzástól valamilyen külső burkolattal.

A mi általunk kínált megoldás minden szempontból egyszerűbb, hatékonyabb és olcsóbb rövid és hosszútávon egyarán.

A zárt cellás poliuretán hab a helyszínen történő fújásával és az anyag fizikai és kémiai jellemzőivel lehetővé teszi azt, hogy tökéletes réskitöltéssel (amely minden íves és amorf felületen megtapad) és egységes varrat és hőhídmentes, statikailag merevebb szerkezettel védi akár sík akár íves felületen a hő, víz és külső behatásokkal szemben a szigetelni kívánt elemet.

A poliuretán zárt cellás keményhab jobb hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően 5 cm vastagságban egyenértékű egy 12 cm vastag kőzetgyapottal! A kész szigetelést ellátjuk UV álló fedőbevonattal.

Ebben az esetben a legideálisabb megoldás a zárt cellás poliuretán hab.

 • Sűrűség 35 kg/m3
 • Nyomószilárdság 150 K.Pa
 • Hővezetési együttható 0,023 W/mK
 • Tűzvédelmi besorolás B2-es ÖNKIOLTÓ
 • Garancia zárt cellás szórt poliuretán hab: 10 év